Rozšíření výrobních ploch firmy Cooper Standard Automotive ČR s.r.o., Žďár nad Sázavou

Zobrazeno: 2717x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelPKS INPOS a.s., Žďár nad Sázavou
MajitelCooper Standard Automotive ČR s.r.o. Žďár nad Sáz.
Hlavní architektSANTIS a.s., Žďár nad Sázavou
Hlavní zhotovitelPKS INPOS a.s., Žďár nad Sázavou

Více o stavbě…

Stavba výrobních hal firmy Cooper Standard Automotive je situována v rámci výrobního závodu této společnosti v průmyslové zóně podél ul.Jamská ve Žďáře nad Sázavou. Přístavba nové haly byla navržena v rámci stávajícího areálu. Architektonicky je tato stavba pojednána jako blok průmyslové haly s výrazným prvkem proskleného vstupu.

Architektonické řešení výrobní haly je v souladu s požadavky na průmyslovou zástavbu. Tvarové a objemové řešení stavby vychází z možnosti pozemku a v návaznosti na stávající výrobní haly. Stavba byla navržena půdorysně ve tvaru obdélníku s plochou střechou o sklonu cca 3°, výška po atiku 8,55m. Tvar střechy je sedlový s mírným spádem. V ploše střechy jsou navrženy světlíky s obloukovým zasklením. Povrch fasády haly je navržen z kovových panelů v odstínu hliníkovém s mikroprofilací v kombinaci s pohledovým betonem. Dominantou vstupního prostoru je prosklená fasáda s olemováním stěnami obloženými zavěšeným keramickým obkladem. Výplně otvorů jsou plastové v šedém odstínu a zasklení převážně čiré. Výplně prosklených fasád hliníkové šedomodré, zasklení modré. Objekt expedice je navržen s výškou atiky +10,00m s fasádou z betonových panelů v pohledové úpravě. Řešení přístavby se nepřizpůsobuje stávající zděné hale, u které se předpokládá do budoucna její opláštění kovovým obkladem.

Nová čtyřlodní hala je napojena na stávající halu s oddilatováním nosných konstrukcí. Výrobní prostor je koncipován jako maximálně variabilní. Nová výrobní hala H2 a skladovací hala H3 prostorově a funkčně navazují na stávající výrobní plochu H1. Nové plochy H1 a stávající plochy H2 nejsou odděleny požárně dělící stěnou. Objekt nových výrobních ploch byl navržen jako jednopodlažní čtyřlodní hala oddilatovaná od stávajícího skeletu H1. Výrobní prostor je rozdělen do 6-ti sekcí, které mají svoje řízení vytápění, osvětlení a větrání. V rámci rekonstrukce administrativního přístavku byly jednotlivé prostory odděleny montovanými, popř.zděnými příčkami. Hygienické zázemí pro zaměstnance je rozmístěno v rámci ploch tak, aby docházková vzdálenost byla do 120m. Vstup pro zaměstnance je řešen nově navrženým vstupem shodným i pro vedení firmy a návštěvy.

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru