Novostavba Sportovní haly, Nové Veselí

Zobrazeno: 4576x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelPKS INPOS a.s., Žďár nad Sázavou
MajitelMěstys Nové Veselí
Hlavní architektSANTIS a.s., Žďár nad Sázavou
Hlavní projektantIng. Tulis, Ing. Švandová, Ing. arch. Zezula
Hlavní zhotovitelPKS INPOS a.s., Žďár nad Sázavou

Více o stavbě…

Novostavba Sportovní haly byla navržena v rámci sportovního areálu obce, v zóně pro sport na okraji obce Nové Veselí. Stavba je navržena jako nepodsklepená, jednopodlažní. Konstrukce objektu je jednolodní ocelodřevěný skelet s navazující sníženou přístavbou zázemí. Architektonicky je stavba pojednána jako blok haly s viditelným nosným systémem sloupů a s přistavěným objektem zázemí.

Architektonické řešení Sportovní haly je v souladu s požadavky na zástavbu v CHKO s tím, že vzhledem k objemu stavby tyto požadavky ctí částečně a především využívá tradiční materiály typické pro tuto lokalitu (omítky, dřevo apod.). Tvarové a objemové řešení stavby vychází z požadavku na velikost hrací plochy pro házenou a volejbal. Stavba je navržena půdorysně ve tvaru obdélníku s mírně šikmou střechou o sklonu cca 15°, výška po římsu +8,25m a hřebene +12,60m. Povrch fasády haly je z omítky v odstínu cihlovém a bílém, horní štíty šedé. Před omítku předstupují viditelné ocelové sloupy (úprava žárový zinek). Sokl je navržen betonový bez nátěru. Výplně otvorů s čirým zasklením, rámy plastové, výplně u vstupu plastové s polepem v imitaci dřeva.

Nová hala tvoří volný prostor, podlaha je dřevěná, palubková, lakovaná s částí plochy mořenou do modra a s částí do oranžova, stěny obklad OSB deskami do v.2,1m a strop vlnitý akustický plech na viditelných dřevěných vaznících. Prostor je koncipován jako maximálně variabilní. Nová sportovní hala je prostorově a funkčně samostatnou stavbou. Objekt byl navržen jako jednopodlažní nepodsklepená jednolodní hala s hrací výškou 7,5m se sociálním přístavkem (šatny, umyvárny) o sv. 3,1m. V rámci haly jsou řešeny tribuny pro diváky o kapacitě 180 míst. Vstup pro sportovce a diváky je oddělen.

V 1.NP jsou umístěny šatny pro sportovce s navazujícími umyvárnami a WC, kancelář správce, technické místnosti, pro diváky bylo navrženo odpovídající hygienické zázemí, včetně zázemí pro imobilní. Dále je zde blok fitnes- posilovna s odpočinkovou místností. V prostoru pod tribunami jsou místnosti pro rozhodčí s hygienickým zázemím, hlasatelna s ošetřovnou, sklady sportovních potřeb a úklidová místnost.

Sportovní hala je určena především pro házenou o rozměru 44x24m, dále se uvažuje volejbal, tenis a košíková. V rámci provozu se předpokládá i minimální využití pro kulturní potřeby obce.

Ve 2. NP je umístěn bufet se zázemím. Pro zaměstnance byla navržena odpovídající šatna s hygienickým zázemím, menší sklad a úklidová místnost. Bufet bude v provozu pouze při větších akcích a turnajích, prodej byl navržen pouze pro balené potraviny.

Stavba je využívána pro veřejnost.

Ocenění

  • titul PRESTIŽNÍ STAVBA VYSOČINY 2007

  • CENA HEJTMANA

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru