III/3525 od I/38 do Stříteže - rekonstrukce

Zobrazeno: 2352x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelKraj Vysočina
MajitelKraj Vysočina
ProvozovatelKrajská správa a údržba silnic Vysočiny
Hlavní projektantPragoprojekt a.s., Praha
Hlavní zhotovitelSkanska DS a.s., Brno

Více o stavbě…

Jedná se o rekonstrukci silnice v oblasti průmyslové zóny v katastrálním území obce Střítež u Jihlavy. K rekonstrukci silnice bylo nutno přistoupit zejména z důvodu toho, že silnice vykazovala značné únavové trhliny, asfaltové směsi na okrajích silnice byly položeny bez podkladních vrstev a šířkové uspořádání komunikace neodpovídalo dnešnímu provozu. Tato oblast se poměrně rychle rozvíjí, zejména výstavbou a rozšiřování firmy JIPOCAR, zřízením areálu celního úřadu a v současné době probíhá rozšíření restaurantu Tři Věžičky. Došlo zde v poslední době k výraznému nárůstu těžké nákladní dopravy a prognózy předvídají další nárůst.

Silnice byla provedena v kategorii S 7,5/50, šířka jízdního pruhu je 3 m. Úprava vozovky byla řešena v úseku cca 30 m od středu křižovatky se silnicí I/38 až na začátek obce Střítež v celkové délce 955 m. Došlo k sanaci a rozšíření krajnic a menším úpravám směrových a výškových oblouků. Rekonstrukce proběhla za úplné uzavírky silnice v úseku od sjezdu u Celního úřadu a Jipocaru do Stříteže. V úseku od křižovatky se silnicí I/38 po sjezd u Celního úřadu a Jipocaru byla rekonstrukce řešena za podpory firmy JIPOCAR, která umožnila převedení dopravy v tomto úseku po jejich areálu, čímž bylo možno urychlit realizaci stavby a zajistit vyšší bezpečnost dopravy i pracovníků stavby. V rámci stavby silnice byly osazeny obrubníky pro budoucí zřízení jednostranných chodníků od sjezdů Celní úřad - JIPOCAR do Stříteže. V úseku od křižovatky se silnicí I/38 ke sjezdům Celní úřad-JIPOCAR byl zřízen pouze odvodňovací žlab, protože zde nebylo možno položit silniční kanalizaci z důvodu odchylky v položení STL plynovodu. Výstavbu chodníků bude zajišťovat obec Střítež.

Ve stávající vozovce byl zjištěn dehet, jehož likvidace vyžaduje značné náklady. Z tohoto důvodu byla zvolena recyklace vozovky za studena. Výběrem této technologie došlo k vyřešení problému s odstraněním asfaltových vrstev s obsahem dehtu a byly rovněž využity stávající konstrukční vrstvy vozovky k výstavbě nového krytu.

Stavba byla spolufinancována z prostředků SFDI.

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru