Logistický areál VaP Bransouze, Jihlava

Zobrazeno: 2539x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelPROJEKT CENTRUM v.o.s., Pelhřimov
MajitelVaP Bransouze, spol. s r.o., Jihlava
Hlavní architektIng.arch. Lubomír Štefl, ATD Jihlava s.r.o.
Hlavní projektantPROJEKT CENTRUM v.o.s., Pelhřimov
Hlavní zhotovitelI.Kamenická stavební a obchodní firma s.r.o.

Více o stavbě…

Zhodnocení staveniště

Území s logistickým areálem se nachází na severovýchodním okraji města Jihlavy, v městské části Bedřichov. Areál je situován poblíž křižovatky ulic „Heroltická" a „Na hranici" v lokalitě „Písčitý kopec", vlevo od silnice Bedřichov – Heroltice. Stavba se nachází nedaleko průmyslové zóny mezi Hruškovými dvory a Bedřichovem.

Urbanistické a architektonické řešení stavby

Areál je tvořen administrativní budovou a halovým objektem s ocelovou nosnou konstrukcí. Součástí stavby je rovněž zpevněná plocha manipulačního a parkovacího prostoru. Areál je oplocen. V rámci areálu jsou řešeny sadové úpravy – relaxační a izolační zeleň. Součástí venkovních úprav je zároveň venkovní osvětlení areálu a reklamní zařízení. Vnitroareálové zpevněné plochy jsou umístěny souběžně se stávající komunikací „Heroltická" (prostor ochranného pásma vzdušného vedení VN).

Navrhované objekty haly a administrativní budovy navazují na vnitroareálové zpevněné plochy. Oba objekty jsou dispozičně propojeny. Barevné řešení haly i administrativní budovy zohledňuje firemní barevný odstín – sytě červenou.

Dispozičně je administrativní budova rozdělena do zón dle způsobu využití. V 1. NP jsou vstupní prostory s hlavním vstupem z vnitroareálových zpevněných ploch vč. parkovacích stání s navazujícími plochami pro veřejnost (komunikace se zákazníky) a provozní a sociální zázemí logistického areálu. V 2. NP administrativní budovy je administrativní zázemí areálu. Světlá výška 1. NP je 3,0 m, v 2. NP je světlá výška snížena na 2,70 m. Vnitřní prostor haly je členěn pouze skladovacím regálovým systémem pro umístění zboží – elektromateriál. Členění regálového systému splňuje podmínky požárně bezpečnostního řešení stavby.

Světlá výška halového prostoru je 3,0 m (po spodní pásnici vazníku).

ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA

Administrativní budova je navržena jako 2podlažní, nepodsklepená budova s plochou střechou vymezenou atikou. Objekt je navržen s podélným stěnovým systémem – 3trakt s centrálním vnitřním schodištěm. Budova bude vyzděna v tradiční zděné technologii (cihelné bloky tl. 450 mm + fasádní zateplovací systém) doplněné u subtilních pilířů v 1. NP žb. prefabrikáty. Stropní a střešní konstrukci tvoří žb. panely. Založení nosných konstrukcí je řešeno základovými patkami z prostého betonu doplněnými průběžnými základovými pasy.

HALA

Nosnou konstrukci přízemní nepodsklepené haly tvoří ocelová konstrukce (sloupy + příhradové střešní vazníky). Střešní konstrukce je sedlová s mírným spádem (4 °) s 2 hřebeny a 1 střešním úžlabím. Objekty haly a administrativní budovy jsou dispozičně propojeny vstupem pro veřejnost a provozním vstupem ze zázemí administrativní budovy pro zaměstnance.

ZPEVNĚNÉ PLOCHY

Zpevněná plocha dvora slouží nezbytné manipulaci a provozu při příjmu a expedici zboží a z části zároveň jako odstavná plocha pro osobní automobily návštěvníků a zaměstnanců areálu. Zpevněné plochy je současně využíváno k pěšímu provozu, především v prostoru mezi parkovacími stáními a objektem administrativní budovy resp. haly.

KANALIZACE A VODOVOD

Vnitroareálová kanalizace je řešena jako oddílná. Splašková kanalizace je svedena po vyústění z prostoru administrativní budovy do bezodtoké jímky na vyvážení umístěné v zeleném pásu v místě sjezdu a výjezdu do areálu. Dešťová kanalizace odvádí vodu ze střech jednotlivých budov a ze zpevněné plochy. Zaústěna je do otevřeného vsakovacího objektu v severní (dvorní) části stavebního pozemku. Veškeré dešťové vody jsou likvidovány na pozemku investora. Vodovodní přípojka pro areál je napojena na stávající veřejný vodovodní řad (protější strana ul. „Heroltická") s ukončením ve vodoměrné šachtě v zatravněné ploše u vjezdu a sjezdu do areálu, poblíž areálového oplocení.

PLYNOVOD

Napojení je provedeno na stávající plynovodní řad, který prochází řešenými stavebními pozemky a ukončena bude u pilíře pro HUP a regulátor plynu a plynoměr navržený v uličním oplocení areálu v těsné blízkosti přípojky elektro NN.

ROZVODY NN, VENKOVNÍ OSVĚTLENÍ, TELEFON

Venkovní osvětlení řeší prostor mezi navrhovanými objekty haly a administrativní budovy a uličním oplocením včetně vnitroareálových zpevněných ploch. Telefonní přípojka v počtu 4 linek ISDN je provedena naspojkováním na stávající kabel 27x4x0,9DMCu vedeným ze síťového rozvaděče 91 v Pávovské ulici kabelem TCEPKPFLE 5XN 0,6 podél komunikace v ulici Heroltická v těsné blízkosti řešeného areálu.

OPLOCENÍ, REKLAMNÍ ZAŘÍZENÍ, SADOVÉ A TERÉNNÍ ÚPRAVY

Oplocení je provedeno okolo celého areálu. Je tvořeno systémovými ocelovými dílci (členěné, průhledné) včetně prefabrikovaných podhrabových desek s ocelovými sloupky. Barevné řešení oplocení využívá firemního barevného odstínu – sytě červené. Sadové a terénní úpravy řeší konečné uspořádání nezpevněných a nezastavěných vnitroarálových ploch. Rozsah relaxační i izolační zeleně zajišťuje odpovídající podmínky pro uživatele areálu. Součástí terénních úprav je i dosvahování upravených terénů v okolí jednotlivých objektů a zřízení vyrovnávací opěrné stěny u administrativní budovy (palisáda z betonových prefabrikátů).

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru