Výstavba výrobních hal BAST s.r.o., Moravské Budějovice

Zobrazeno: 2658x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelAGSTAV TŘEBÍČ a.s., Třebíč
MajitelBAST s.r.o., Moravské Budějovice
Druhý architekthttp://www.pamarch.cz/
Hlavní projektantIng. arch. Robert Ševčík
Hlavní zhotovitelAGSTAV TŘEBÍČ a.s., Třebíč

Více o stavbě…

Firma BAST s.r.o. se zabývá komplexním zpracováním plechu a výrobou plechových dílů za použití nejmodernější technologie šetrné k životnímu prostředí. Cílem investora byla navržena přístavba montážní haly s lakovnou a výrobní hala 2, z důvodů rozšíření kapacit firmy BAST s.r.o.Moravské Budějovice.Výrobní haly jsou situovány do areálu firmy BAST s.r.o. přístavbou k montážní hale. Součástí projektu je napojení na inženýrské sítě a obslužnou komunikaci v areálu. Investiční náklady dosáhly celkem 50 713 tis. Kč.

Urbanistické řešení

Výrobní hala je z hlediska urbanistického řešení vhodně začleněna na okraj města Moravské Budějovice, dobře komunikačně propojena s hlavními dopravními tepnami.Přístavbou nedošlo ke kácení vzrostlé zeleně. Po výstavbě byly nezpevněné plochy areálu osety trávou a doplněny nízkými keři a zákrsky stromů.

Architektonické řešení

Výrobní haly jsou navrženy jako obdélníkové jednolodní s plochou střechou.Barevné řešení výrobních hal vychází ze stávajícího barevného řešení administrativní budovy, která je součástí areálu

Dispoziční řešení

Dispoziční řešení se týkalo především začlenění výrobních hal do stávajícího areálu investora , požadavky na minimální vzdálenost objektu od sousedních pozemků byly splněny. Obě výrobní haly jsou propojeny .Výstavbou nedošlo ke zhoršení životního prostředí, stavba byla navržena z běžných materiálů a konstrukcí.

Konstrukční a materiálové řešení

Haly jsou založeny na železobetonových patkách. Nosnou konstrukci objektů a jeřábové dráhy tvoří železobetonový skelet. Obvodový plášť je řešen ze zateplených sendvičových panelů s polyuretanovou výplní. Vestavek s hygienickým zázemím, dvěma kancelářemi a denní místností je zděný, vstup do vestavku je umožněn po ocelovém jednoramenném schodišti. Skládaný střešní plášť je z trapézových plechů ukládaných na horní pásnici plnostěnného vazníku, tepelné izolace a povlakové krytiny. Odvodnění střechy je navrženo podtlakovým systémem do areálové kanalizace a dále do veřejné kanalizace. Do střešního pláště jsou osazeny střešní světlíky pro přirozené osvětlení. Nezateplené průmyslové drátkobetonové podlahy.

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru