Zobrazeno: 2510x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelKAJA project a.s.
Hlavní investorKAJA project a.s.
Hlavní architektIng. Karel Kupec - Studio A
Hlavní zhotovitelVestap s.r.o., Pelhřimov

Více o stavbě…

Stavba bytového domu se nachází v katastrálním území Pelhřimov v obytné zóně města a dle územního plánu je určen k bytové výstavbě. Bytový dům na okraji stávajícího sídliště má založit nárožní objekt, který nasměruje stavební čáru další bytové výstavby v souladu s urbanistickou studií. Příjezd a přístup k objektu je umožněn přímo z místní komunikace (ulice F. Bílka), která probíhá podél západní hranice pozemku a obsluhuje stávající zástavbu rodinných domků. Vytápění objektu a ohřev teplé vody je zajištěno napojením na centrální vytápění.

Vlastní bytový dům je navržen jako pětipodlažní. V západní části domu jsou v jednotlivých podlažích umístěny balkóny a lodžie, které spolu s ustupujícími částmi obvodového zdiva této fasády tvoří zajímavý a netradiční pohled. Fasády jsou provedeny v kombinaci hladké stěrkové omítky s probarvením v šedých odstínech a prvky obloženými dřevěným obkladem. Zastřešení objektu je navrženo plochou. Nezastavěný pozemek je upraven tak, aby nenarušoval okolní prostředí. Součástí výstavby bytového domu bylo taktéž vybudování parkoviště, zpevněných ploch, chodníku, sadových úprav a přístřešku na odpadky.

Bytový dům je přístupný hlavním vchodem umístěným v 1.NP objektu, který ústí do zádveří. V přízemí se nachází 12 parkovacích stání pro osobní automobily. Ze zádveří se dostaneme do chodby, ze které je umožněn vstup do prostor technického zázemí domu, které se stává ze sušárny a výměníku. Dále se v přízemí nacházejí sklepy pro jednotlivé byty. Po schodišti nebo osobním výtahem se lze dostat do dalších nadzemních podlaží. Na každém z těchto podlaží se nachází tři samostatné byty se vstupy ze schodišťového prostoru, v poslední podlaží se nacházejí pouze dva byty.

Celá konstrukce objektu bytového domu je navržena z tradičních materiálů. Obvodové nosné zdivo celého objektu je provedeno z cihel SUPERTHERM 40 P+D se zateplením pomocí kontaktního systému. Vnitřní nosné konstrukce jsou provedeny z cihel SUPERTHERM 30 P+D. Nosný systém je doplněn vnitřními sloupy s průvlaky. Vnitřní příčky v objektu jsou navrženy z příčkovek SUPERTHERM. Základové konstrukce jsou Z prostého betonu B20 s konstrukční výztuží ocel. sítěmi. Stropní konstrukce nad jednotlivými podlažími je řešena jako betonová monolitická pomocí filigránových panelů. Schodiště, které je umístěno ve středu objektu, je navrženo jako monolitické s nadbetonovanými stupni obloženými ker. obkladem. V prostoru schodiště je výtah s tichým hodem s prosklenou výtahovou šachtou.

Zastřešení domu je provedeno plochou střechou jejíž nosná konstrukce je navržena z ocelových válcovaných profilů. Krytina střechy je provedena fóliová. Okna v obvodových stěnách jsou provedena plastová zasklená izolačními dvojskly. Stejným způsobem jsou provedeny i prosklené stěny a vstupní dveře. Vnitřní omítky jsou navrženy vápenné štukové, v prostorách kuchyní, koupelen, WC jsou tyto omítky doplněny ker. obkladem. Povrchy podlah jsou navrženy dle běžného standartu pro využití jednotlivých místností. Venkovní omítka je provedena pomocí stěrky, která je součástí zateplovacího systému z minerálních desek. Klempířské konstrukce jsou provedeny ze systému Lindab. Tepelné izolace podlah v celém objektu jsou provedeny izolacemi z polystyrenu.

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru