Villa Park Čechovka, Havlíčkův Brod

Zobrazeno: 3979x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelVilla Park Čechovka, a.s.
MajitelVilla Park Čechovka, a.s.
Hlavní architektIng. arch. Luděk Rýzner
Hlavní projektantOK PLAN ARCHITECTS, s.r.o., Humpolec
Hlavní zhotovitelROSS Holding a. s., Havlíčkův Brod

Více o stavbě…

Urbanistické řešení

Čtvrť Čechovka je příjemná okrajová lokalita města Havlíčkův Brod, která se nachází jihozápadním směrem od centra, nedaleko hlavní silnice vedoucí na Humpolec. Výhodou této oblasti je především klid, zeleň, dobrá dopravní dostupnost a bezpečná a rychlá dosažitelnost centra pěšky. Centrum města je od místa, kde Villa Parku Čechovka leží, vzdálené pouze deset minut chůze. Opačným směrem - ven z města - se lze za pár minut dostat do přírody, do lesa i k přehradě. Ojedinělý projekt výstavby bytů v nadstandardních vila domech vhodně zasazených do přírody je jako stvořený pro ideální rodinný život. Rozprostírá se na ploše bezmála 15 000 m² V pěti vilových domech je celkem 78 bytů - od malých jednopokojových až po rozlehlé mezonetové byty s velkými ozeleněnými terasami. Parkování automobilů je vyřešeno podzemním garážovým stáním.

Architektonické řešení

Území, kde Villa Park Čechovka leží, se mírně svažuje k jihovýchodu směrem do přírody a k ochrannému pásmu přehrady. Vila domy využívají atraktivního výhledu do volné přírody a na rozsáhlé přírodní panorama. Stávající terén je dotvořen jemnou zahradní modelací s krajinářskými prvky navazujícími na okolní přírodu.Celý areál je koncipovaný jako uzavřený, zajišťující velkou dávku intimity bydlení a sepjetí s přírodou. Architektura domů používá redukovaných výrazových prostředků a využívá kombinace přírodních materiálů. Téměř každý byt má balkon nebo lodžii, byty v přízemí mají předzahrádky, byty v ustupujících podlažích mají střešní terasy. Základní úvahy ohledně dispozic bytů vycházejí z maximální užitné plochy bytů, část bytu může být finálně uzpůsobena konkrétnímu uživateli a jeho potřebám bydlení.

Areál v sobě ukrývá ekologické aspekty a je šetrný k životnímu prostředí, důraz je kladen na parkovou zeleň, ekologické, recyklovatelné přírodní materiály, prostorné venkovní prostory přístupné přímo z bytu a optimalizované spotřeby všech energií. Jednotlivé vila domy jsou koncipovány jako samostatné objekty usazené uprostřed zeleně. Technické vybavení domů je navrženo tak, aby splňovalo nároky moderního, aktivního obyvatele. Podzemní parkovací stání, bezhlučné výtahy, bezpečnostní vstupní dveře a elektronický přístupový systém jsou základem pro pohodlné bydlení.

Velký důraz byl při výstavbě kladen na dokonalé technické řešení informačních technologií. Internet, digitální televize, elektronické zabezpečení bytu a dálkové odečítání spotřeby energií jsou některé z výhod, které umožňují uživatelům bytů získat pocit bezpečí a komfortu.

Dispoziční řešení

Všechny domy ve Villa Parku Čechovka mají čtyři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V suterénu je dostatek parkovacích stání, sklepy a technické místnosti. V prvním nadzemním podlaží jsou situovány byty různých velikostí, jejichž předností jsou předzahrádky rozdělené na terasovou část a část s vysázenou zelení.

Druhá a třetí nadzemní podlaží obsahují opět byty všech velikostí, s různě velkými lodžiemi a terasami. Čtvrtá nadzemní podlaží tvoří exklusivní střešní byty o rozloze nad 100 m2, s velikými zelenými terasami. Tyto byty vynikají výhodou zaručeného soukromí a výhledů na všechny světové strany. V celém projektu rezidenční čtvrti Villa Park Čechovka se nenajdou dva byty se stejným dispozičním řešením, každý byt je originál. Zásluhu na tom má především různorodost lodžií a teras, ale také nepravidelné osazení oken v místnostech.

Konstrukční a materiálové řešení

Domy jsou založeny na plošných betonových základech. Nosný konstrukční systém je navržen jako smíšený, nosné obvodové zdi jsou doplněny pilíři a sloupy, stropy jsou betonové monolitické, obvodový plášť je zateplen minerální vatou. Venkovní omítky jsou silikátové, probarvované. Vnitřní omítky jsou sádrové, stříkané. Vrchní vrstva pochozí části teras a balkonů je pokryta roštem z exotického dřeva – Kapur.

Názor přihlašovatele: Proč by tato stavba měla získat nejvyšší odborné ocenění?

Villa Park Čechovka je Kraji Vysočina ojedinělým projektem. Při jeho realizaci se podařilo komplexně řešit vzhled celé bytové čtvrti, která je velmi citlivě zasazená do okolní krajiny. Právě spojení s přírodou je to, co dělá projekt výjimečným. Bytům toto spojení ale neubralo nic z pohodlí a luxusu, právě naopak. Promyšlenost každého bytu dává jeho obyvatelům možnost akceptovat vlastní představy o vnitřní i venkovní dispozici. Na celém projektu je dobře čitelný rukopis renomované architektonické kanceláře OK PLAN ARCHITECTS, která pod vedením architekta Luďka Rýznera Villa Park Čechovka navrhla. Projekt a realizace se vyznačují kompaktností s minimálním výběrem různorodých materiálů a s velkým důrazem na detail. Projekt Villa Park Čechovka, to je výjimečnost, originalita řešení, kvalita a nadčasovost.

Není bez zajímavosti, že v listopadu loňského roku Villa Park Čechovka získal 3. místo v prestižní celostátní soutěži „Nejlepší z realit – Best of Realty". Villa Park získal ocenění za zdařilé uplatnění všech současných trendů v řešení rezidenčních projektů. V soutěži byly oceněny nejlepší projekty českého realitního trhu za uplynulý rok.

Ocenění

  • titul PRESTIŽNÍ STAVBA VYSOČINY 2010

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru