Centrální sklad dm drogerie, Jihlava

Zobrazeno: 12663x

Na stavbě se podíleli

PřihlašovatelJMA Stavební s.r.o., Jihlava
Majiteldm drogerie markt s.r.o., České Budějovice
Hlavní architektDelta Projektconsult s.r.o., Třebíč
Hlavní projektantDelta Projektconsult s.r.o., Třebíč
Hlavní zhotovitelJMA Stavební s.r.o., Jihlava

Více o stavbě…

Urbanistické řešení

Objekt skladových prostor se nalézá v Jihlavě, Červeném Kříži, tedy v blízkosti strategicky velmi výhodné dálnice D1. Svažitost pozemku si vyžádala terénní úpravy, částečné zapuštění severní strany objektu pod úroveň terénu a vybudování opěrné stěny zajišťující stabilitu svahu. Přední, nejotevřenější strana objektu svou jižní orientací kopíruje příjezdovou komunikaci. Prostor mezi ní a objektem umožňuje pohodlný příjezd nákladních automobilů k rampám pro příjem a výdej zboží. U východní strany objektu bylo vybudováno parkoviště pro cca 100 vozů, s místy vyhrazenými pro vozy tělesně postižených občanů.

Architektonické řešení

Objekt má obdélníkový tvar, jehož jihovýchodní roh byl po celé výšce budovy nahrazen obloukem, který je nejen velmi praktický z hlediska dispozičního řešení budovy, ale zároveň působí jako zajímavý architektonický prvek exteriéru i interiéru. Objekt je třípodlažní, přičemž spodní a horní podlaží slouží pro manipulaci ze zbožím, zatímco prostřední podlaží bylo vyhrazeno administrativní části, jejíž součástí je i sociální zázemí pro zaměstnance. To je tvořeno šatnami a umývárnami, dále je zde moderní jídelna zajišťující zaměstnancům možnost pravidelné stravy. V druhém patře se dále nalézají kanceláře vedoucí logistiky, sekretariátu, oddělení zbožového hospodářství filiálek, IS techniků, zasedací místnosti a serverovna. V přízemí se kromě skladové haly o rozloze 4 400 m2 pro příjem a výdej zboží nachází také velká společná kancelář obou těchto oddělení. K manipulaci se zbožím slouží celkem 9 ramp. V úrovni tohoto podlaží je rovněž umístěna místnost pro řidiče, včetně sociálního zázemí, a prostor pro nabíjení baterií elektrických skladovacích vozíků. Do nejvyššího podlaží je situována další, cca 4 metry vysoká hala, o rozloze 4 900 m2, určená pro skladování zboží a pro etiketování zboží privátní značky.

Vnější barevnost objektu vychází z různých odstínů šedé, která je zpestřena pouze barevným logem společnosti. V interiéru byl zrealizován tzv. barevný koncept skladu, kdy běžnou šeď skladových hal nahradily výrazné tóny modré, žluté, fialové a zelené barvy.

Konstrukční a materiálové řešení

Nosná konstrukce výrobní části je tvořena železobetonovou prefa konstrukcí. Na vnější plášť obvodové stěny byly použity sendvičové izolační panely z profilovaného plechu, exteriérová stěna administrativní části využívá předností skleněného fasádního systému. Plochá střecha je krytá izolační fólií a zakončená atikou.

Ocenění

  • Čestné uznání

Generální partner

  • Banner

Hlavní partner

  • Banner

Premium partner

  • Banner
  • Banner

Mediální partner

  • Banner
  • Banner

Vypisovatelé

  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Spolek stavba VysočinySpolek stavba Vysočiny

Martin Pertl
předseda 

e-mail: info@stavbavysociny.cz
tel.: 737 555 677

Stavba Vysočiny zastřešuje soutěže:

Nahoru